top of page

Koně, voda, Vinnetou, bájný Albion .... to jsou soustředění Stáje u Sepíka

Víc jak polovina prázdnin je již za námi, stejně tak jako pobytová a příměstská soustředění ve Stáji u Sepíka. Myslíme, že letošní rok se navzdory ne příliš optimistickému začátku opravdu vydařil. Počasí nám přálo a věříme, že děti si léto u Sepíka užily a ještě užijí.

Tak jako každý rok se děti během soustředění učily, jak koně správně vyčistit, jak ho nauzdit a nasedlat, jaká je potřebná denní péče, čím koně a jak krmit. Osvojily si základy práce na jízdárně, ty pokročilejší si vyzkoušely i parkurové skákání.

Nechyběly ani vyjížďky do přírody a soutěž o nejkrásnějšího poníka a nejlepší divadelní koňské představení. Děti si také vyzkoušely, jaké je to připravit a umýt koně před závody, z čeho a jak se skládá uzdečka a co je třeba znát a umět ke složení zkoušek základního výcviku jezdce.

Jako překvapení k nám zavítal i Vinnetou s dojemným příběhem nesmlouvavého boje a velkého přátelství s bílým mužem.

Nechyběla pochopitelně i celotáborová hra, táborové vlajky, které děti musely po celou dobu uhlídat před nepřítelem, noční bojovka a jiné soutěže. Děti získaly z hrobky sira Goffreye of Aconbury jeden ze sedmi Waylandových mečů - Albion, který následně vyměnily s bájným lovcem Hernem za posvátný stříbrný šíp. Po celou dobu noční výpravy na děti dohlížel samotný lovec Hern.

Sepík vzal letos děti i do pohádky, kde jim různé pohádkové bytosti napomohli najít cestu z pohádkové země zpět do světa lidí.

Pro horké dny byl k dispozici jako vždy obří bazén a kromě koní tu byla s dětmi i spousta jiných zvířátek 


Děkujeme všem vedoucím, trenérům a praktikantům, kteří se po celou dobu o děti starali a připravovali jim pěkný program. Letos nás čeká ještě jeden příměstský tábor v termínu 23-27.8. a pevně věříme, že se vydaří stejně jako ty předchozí.


Těšíme se na vás!!!




327 zobrazení0 komentářů
Jsme členy:
Česká_jezdecká_federace_black_logo.png
2. Logo MV2.3 pp1.png
Podporuje nás
EqS_new.jpg_edited.png

Střípky ze života stáje

U nás se naučí jezdit každý :-)

Novinky

bottom of page