top of page

Po stopách templářského pokladu

V první polovině prázdnin jsme ve stáji u Sepíka pro děti připravili pobytová soustředění s poměrně nabitým programem. Počasí nám v obou turnusech přálo a užili jsme si sluníčka plnou měrou - tady je malá ochutnávka toho, co děti zažily:


Děti se pravidelně učily nejen péči o koně - správnému čištění, péči o kopyta, uždění a sedlání, ale i základům jízdárenské práce jak ze sedla tak i ze země. Výcvik byl přizpůsoben schopnostem a znalostem dětí - ty pokročilejší dostaly možnost si i zaskákat.

Soustředěný výcvik na jízdárně jsme proložili oblíbenými výjížďkami do blízkého okolí a děti si mohly na vlastní kůži ověřit známé heslo, že "nekrásnější pohled na svět je ze hřbetu koně".

A co by to bylo za soustředění bez her a soutěží? Oblíbená a tradiční soutěž o nejkrásnějšího poníka slavila úspěch a děti opět dokázaly, že již ví, co znamená připravit koně na výstavu či závody.

Poznat koně poslepu byl další oříšek, přejít po svých parkur, udělat ze sebe pohybuschopného polárníka nebo naopak v horku skočit do bazénu plného chladivé vody, poslední zbytky energie spálit tancováním .....

.... vytvořit vlajku a ubránit ji před soupeři a zároveň celou dobu pátrat po skrytém templářském pokladu? A že vyřešit takovou záhadu není legrace ..... děti musely vyluštit starý dopis, dojít si za temné noci pro mapu, tu správně poskládat a teprve pak dostaly šanci najít poklad !!



Děkujeme nejen dětem, ale i všem vedoucím a praktikantům za krásný červenec a těšíme se na srpen a celkem tři turnusy příměstských soustředění !!!

Tým Stáje u Sepíka

394 zobrazení0 komentářů
Jsme členy:
Česká_jezdecká_federace_black_logo.png
2. Logo MV2.3 pp1.png
Podporuje nás
EqS_new.jpg_edited.png

Střípky ze života stáje

U nás se naučí jezdit každý :-)

Novinky

bottom of page